Friluftsliv

Oppkjøltoppen:
Flott tur som byr på fantastisk utsikt fra Oppkjøltoppen, et fint alternativ til Dronningens utsikt. Herfra ser du Møkeren, Varalden og langt inn i Sverige. Det er en fin rasteplass på toppen.

Startpunktet ligger et par km fra E16 (Masterudvegen). Det er 1,8 km og 90 høydemeter opp til toppen, men fullt overkommelig for utrente (30-40 min). Det er bare å ta nok pauser
Om turen
– Område- Finnskogen
– Type- Fottur
– Gradering- Enkel
-Lengde og varighet -3,9 km, 1 time
– Sesong- Apr – nov

Dronningens utsikt:
Dronningens utsikt (Sæterberget) har fått navnet etter Dronning Sofia, ektefellen til Kong Oscar II. Det sies at hun reise hit for å se på utsikten mot sitt hjemland Sverige. Utkikkspunktet ligger på 412 meters høyde og gir panoramautsikt over ­Møkeren, Søndre Hærsjøen, Austmarka og de store skogsviddene inn i Sverige.

Du går i variert terreng, og det er tre alternative ruter til toppen. Den morsomste er klatring med tau, og barna elsker denne veien opp. Området er godt merket, og det er både gapahuk, benker og toalett til disposisjon.
Om turen
– Område- Finnskogen
– Type- Fottur
– Gradering- Enkel
– Lengde og varighet- 2,3 km, 1 time
– Sesong- Hele året

Finnskogrunden, en historisk vandrerute
Denne turen er en av våre Historiske vandreruter. Et samarbeid mellom DNT og Riksantikvaren, som gjør gamle ferdselsveier bedre kjent og mer brukt. De utvalgte rutene gir deg flotte friluftsopplevelser i kombinasjon med unik kulturarv.

På Finnskogrunden kan du oppleve et tverrsnitt av Finnskogens særegne skogfinske historie og kultur – gjennom kulturlandskap, kulturminner og andre severdigheter. I tillegg opplever du variasjonene i naturen og skoglandskapet. Runden går rundt innsjøen Møkeren i Kongsvinger kommune, og følger oppgåtte og mindre oppgåtte stier mellom finnetorp, husmannsplasser, skolestuer og grender.

Les mer om Finnskogrunden og Historiske vandreruter ved å trykke på lenkene til høyre på siden.

RUTEBESKRIVELSE:

Finnskogrunden ligger på den sørlige delen av Finnskogen og er omtrent 60 kilometer lang. Den følger hovedsakelig sti i skogsterreng, noe grusvei og en liten del asfaltert vei. Selv om ruta kan gås begge veier, anbefales turgåere å gå med klokka – i alle fall første gang man går den. Det gir den aller fineste opplevelsen! Runden egner seg også utmerket godt til småturer, da det er gode muligheter til å besøke enkeltmål.

ETAPPE 1: Austmarka Bygdetun – Masterud 8 km

ETAPPE 2: Masterud – Femoen 10 km

ETAPPE 3: Femoen – Lebiko 17 km

ETAPPE 4: Lebiko – Austmarka 20 km

Om turen
– Område- Finnskogen
– Type- Fottur
– Gradering- Krevende
– Lengde og varighet- 52,0 km, 3 dager
– Sesong- Mai – sep

Se mer på ut.no sine sider
Link:https://ut.no/utforsker?q=austmarka&tab=trip&latitude=&longitude=&areas=&type=&accessability=&duration=Alle&durationHours=&durationDays=&durationAll=&grading=&groups=&serviceLevel=&facilities=&bedsToday=&transportation=&owners=